Recreatie Wi-Fi

De recreatiebranche vraagt om stabiele Wi-Fi en internetoplossingen. Waar de recreatiebranche voorheen hoofdzakelijk behoefte had aan gas en water, is nu ook Wi-Fi een belangrijke behoefte van uw gasten. Het is voor vakantiegangers een reden om wel of niet voor een vakantiepark of camping te kiezen.

Ticket Systeem

Via ons ticket systeem (ook wel hotspot genoemd) kunt u op eenvoudige wijze zelf tickets aanmaken en uitprinten voor uw gasten. U bent zelf vrij om te bepalen of (en hoeveel) uw gasten moeten betalen voor internettoegang.

De ervaring van uw gasten

Hoe u gasten uw Wi-Fi ervaren hangt voor een belangrijkdeel samen met uw internetverbinding. Klagen uw gasten dat het internet langzaam is? Grote kans dat uw internetverbinding aan zijn maximumsnelheid zit. Met de Wi-Fi oplossingen van WiFi Engineers heeft u inzicht in de belasting van uw internetverbinding.

Snelle internetverbindingen

Beschikt uw camping of vakantiepark niet over een internetverbinding die snel genoeg is? Of is de aanleg van glasvezel te kostbaar? Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden om via onze straalverbindingen snel internet tot 1 Gigabit te krijgen.

Meer dan alleen WiFi

Met de WiFi oplossingen van WiFi Engineers kunt u meer dan alleen razendsnel internet aanbieden. Zo is het mogelijk om allerlei andere apparaten op deze verbinding aan te sluiten, zoals uw beveiligingscamera’s of toegangscontrolesysteem.

WiFi Meeting op camping

Onze werkwijze bij het aanleggen van een WiFi netwerk

Een goed WiFi netwerk valt of staat met een goed ontwerp. Mocht u door WiFi Engineers uw WiFi netwerk willen laten aanleggen, dan werken wij op de volgende manier.

Bezichtiging locatie

Na het eerste contact komen wij bij u de locatie bekijken om een goede indruk te krijgen van de omgeving. Bij een Outdoor WiFi letten wij o.a. op de aanwezige bomen en struiken, gebouwen en aanwezige elektra voorzieningen. Bij een Indoor WiFi letten we op de constructie van het gebouw, de gebruikte materialen en stalen obstructies in het gebouw. Dit alles verwerken wij in een computermodel.

WiFi Site survey

Om een goed inzicht te krijgen in wat voor u het beste WiFi netwerk is kunnen wij een sitesurvey uitvoeren. Hierbij maken wij een test opstelling met WiFi access points en meten het WiFi signaal.

Raportage

Aan de hand van de site survey zullen wij een meetrapport opstellen en deze met u door spreken. In het meet rapport staan de plaats en de benodigde hoeveelheid acces points, overige voorzieningen die noodzakelijk zijn en wat u van het netwerk kunt verwachten.

Offerte

Na overleg zullen wij een offerte toesturen met een duidelijk overzicht van alle kosten en voorwaarden.

Aanleg WiFi

Na goedkeuring van de offerte zullen wij met u een afspraak maken om het Wi-Fi netwerk aan te leggen. Na het plaatsen en installeren van het Wi-Fi netwerk zullen wij nogmaals een site survey meting uitvoeren om te controleren of het netwerk voldoet aan de verwachtingen.

Nazorg

Nadat het WiFi netwerk is aangelegd zullen wij u uitleggen hoe u het WiFi kunt beheren. Bij problemen staan wij voor u klaar en waar nodig komen wij naar u toe om de problemen op te lossen.