Logistiek WiFi

Met de wifi-oplossingen van WiFi Engineers bent u in de logistiek ervan verzekerd overal in uw magazijn maximaal bereik en snelheid te hebben. Dankzij onze infrastructuur werkt uw logistieke organisatie volgens de laatste eisen en wensen die in uw sector gelden.

Uw magazijn is constant in beweging. De vulgraat en samenstelling van uw magazijn varieert van dag tot dag. Geen enkel product is hetzelfde. De producten in uw magazijn en gebruikte stellingen zijn van grote invloed op het wifisignaal. Daarom bekijken wij de situatie altijd ter plekke om een goed beeld te kunnen vormen van de omgeving. We bekijken de eisen die uw WMS, ERP en terminals stellen aan het WiFi netwerk. We verwerken dit vervolgens tezamen met uw wensen in een WiFi oplossing die aansluit bij uw bedrijf.

WiFi Site survey

WiFi is een gevoelig product dat valt of staat met een goede planning. Daarom voeren wij ook altijd een WiFi Site survey uit. Met onze geavanceerde apparatuur meten we precies uit hoeveel, en op welke locaties, bepaalde typen WiFi zenders/ontvangers moeten worden geĆÆnstalleerd. Ook mogelijke storingsbronnen voor het WiFi-systeem komen tijdens de meting naar boven en kunnen worden geĆ«limineerd.

Onze werkwijze bij het aanleggen van een WiFi netwerk

Een goed WiFi netwerk valt of staat met een goed ontwerp. Mocht u door WiFi Engineers uw WiFi netwerk willen laten aanleggen, dan werken wij op de volgende manier.

Bezichtiging locatie

Na het eerste contact komen wij bij u de locatie bekijken om een goede indruk te krijgen van de omgeving. Bij een Indoor WiFi letten we op de constructie van het gebouw, de gebruikte materialen en stalen obstructies in het gebouw. Dit alles verwerken wij in een computermodel.

WiFi Site survey

Om een goed inzicht te krijgen in wat voor u het beste WiFi netwerk is kunnen wij een sitesurvey uitvoeren. Hierbij maken wij een test opstelling met WiFi access points en meten het WiFi signaal.

Raportage

Aan de hand van de site survey zullen wij een meetrapport opstellen en deze met u door spreken. In het meet rapport staan de plaats en de benodigde hoeveelheid acces points, overige voorzieningen die noodzakelijk zijn en wat u van het netwerk kunt verwachten.

Offerte

Na overleg zullen wij een offerte toesturen met een duidelijk overzicht van alle kosten en voorwaarden.

Aanleg WiFi

Na goedkeuring van de offerte zullen wij met u een afspraak maken om het Wi-Fi netwerk aan te leggen. Na het plaatsen en installeren van het Wi-Fi netwerk zullen wij nogmaals een site survey meting uitvoeren om te controleren of het netwerk voldoet aan de verwachtingen.

Nazorg

Nadat het WiFi netwerk is aangelegd zullen wij u uitleggen hoe u het WiFi kunt beheren. Bij problemen staan wij voor u klaar en waar nodig komen wij naar u toe om de problemen op te lossen.