Kantoor Wi-Fi

Veel bedrijven en instellingen willen flexibel kunnen werken. Bedrijven hebben steeds vaker de behoefte om de beschikbare kantoorruimtes flexibel in te richten. Met de Wi-Fi oplossingen van WiFi Engineers realiseert u een draadloze werkomgeving waarop alle benodigde apparatuur kan worden aangesloten. Wij richten het voor u in, het enige wat u hoeft te doen is genieten van de vele opties die een draadloze omgeving biedt.

Meten is weten

Hoeveel Wi-Fi toegangspunten (ook wel access points genoemd) er nodig zijn voor een goed draadloos netwerk hangt van de kantooromgeving af. Meten is weten zegt men ook wel. Hoeveel Wi-Fi signaal laten uw wanden, ramen en deuren door? Is er apparatuur aanwezig bij u of de buren die voor verstoring van het Wi-Fi signaal zorgen? Wij beschikken over de juiste apparatuur om uw Wi-Fi signaal te kunnen meten en deze storingsbronnen waar te nemen. Wi-Fi is daarom ook geen standaardproduct maar een maatwerk oplossing.  Wij verwerken u wensen en eisen in een goed functionerend Wi-Fi netwerk.

Maximale bescherming

Omdat ook gevoelige informatie over uw Wi-Fi netwerk gaat, is een waterdichte beveiliging van groot belang. Wij zorgen daarom ook voor een maximaal beveiligd draadloos netwerk en gebruiken daarbij de laatste technologie├źn.

Gasten netwerk

Vragen uw gasten ook om Wi-Fi? De Wi-Fi oplossingen van WiFi Engineers beschikken ook over een gastennetwerk, zodat uw bedrijfsnetwerk en gevoelige informatie veilig gescheiden zijn van uw gastennetwerk.

Onze werkwijze bij het aanleggen van een WiFi netwerk

Een goed WiFi netwerk valt of staat met een goed ontwerp. Mocht u door WiFi Engineers uw WiFi netwerk willen laten aanleggen, dan werken wij op de volgende manier.

Bezichtiging locatie

Na het eerste contact komen wij bij u de locatie bekijken om een goede indruk te krijgen van de omgeving. Bij een Indoor WiFi letten we op de constructie van het gebouw, de gebruikte materialen en stalen obstructies in het gebouw. Dit alles verwerken wij in een computermodel.

WiFi Site survey

Om een goed inzicht te krijgen in wat voor u het beste WiFi netwerk is kunnen wij een sitesurvey uitvoeren. Hierbij maken wij een test opstelling met WiFi access points en meten het WiFi signaal.

Raportage

Aan de hand van de site survey zullen wij een meetrapport opstellen en deze met u door spreken. In het meet rapport staan de plaats en de benodigde hoeveelheid acces points, overige voorzieningen die noodzakelijk zijn en wat u van het netwerk kunt verwachten.

Offerte

Na overleg zullen wij een offerte toesturen met een duidelijk overzicht van alle kosten en voorwaarden.

Aanleg WiFi

Na goedkeuring van de offerte zullen wij met u een afspraak maken om het Wi-Fi netwerk aan te leggen. Na het plaatsen en installeren van het Wi-Fi netwerk zullen wij nogmaals een site survey meting uitvoeren om te controleren of het netwerk voldoet aan de verwachtingen.

Nazorg

Nadat het WiFi netwerk is aangelegd zullen wij u uitleggen hoe u het WiFi kunt beheren. Bij problemen staan wij voor u klaar en waar nodig komen wij naar u toe om de problemen op te lossen.