Beheer draadloze netwerken

WiFi Engineers is al enige jaren gespecialiseerd in het bouwen en beheren van draadloze (wifi) netwerken voor binnen en buiten (outdoor) bij (logistieke)bedrijven, hotels, campings, jachthavens, scholen en horeca. WiFi Engineers maakt hiervoor gebruik van hoogwaardige apparatuur. Of u nu een klein kantoor met 2 gebruikers wilt voorzien van WiFi, of een grote industriële bedrijfshal van 60.000 m2 met 500 gebruikers, WiFi Engineers kan u hiervoor de passende oplossing leveren.

Kwaliteitscontrole van uw bestaande WLAN/WiFi-systeem

Heeft u een bestaand WiFi-netwerk in gebruik en hebt u het vermoeden dat dit niet helemaal goed functioneert of krijgt u klachten van uw klanten? Laat WiFi Engineers een kwaliteitscontrole uitvoeren op uw apparatuur of een meeting (site survey) van uw draadloze netwerk. Soms is een kleine aanpassing al genoeg om het netwerk te optimaliseren.

Wij verzorgen het gehele traject van advies tot en met het plaatsen en instellen van de apparatuur. Voor het plaatsen van één enkelvoudige zender tot een compleet netwerk eventueel voorzien van masten, gateway en een managementsysteem.

WLAN site survey

Met een WLAN site survey worden de omstandigheden waarin u een draadloos netwerk wilt realiseren in kaart gebracht. Een site survey is nodig voor een goede basis. Een WLAN site survey bestaat uit verschillende onderdelen:
Analyse

In de analyse fase van de WLAN site survey gaan wij samen met u via een gedetailleerde inventarisatie vaststellen wat precies de gewenste gebruiksomstandigheden van het draadloos netwerk zijn.

WiFi Metingen op locatie

Om exact te weten wat er nodig is om een draadloos netwerk te realiseren dat aan uw verwachtingen voldoet, voeren wij tijdens de WLAN site survey op locatie metingen uit. De metingen bestaan uit een spectrum analyse om storingsbronnen te lokaliseren en metingen om het benodigde aantal access points en de optimale locaties van de access points vast te stellen.
Uitgebreide rapportage in het WLAN site survey rapport

Het WLAN site survey rapport bevat een gedetailleerd voorstel naar aanleiding van alle verzamelde gegevens van de WLAN site survey, zoals het aantal en de plaatsen voor de access points (voor een optimale verbinding), de aanwezigheid van storingsbronnen en de vereisten voor de bekabeling en montage. De aanleg van een stabiel, veilig, schaalbaar en beheerbaar draadloos netwerk begint met het uitvoeren van een professionele WLAN site survey.